Nu het EK-voetbal achter de rug is, is het nog wel even wachten voor de officiële aftrap van het amateurvoetbal. Vrijdag 5 augustus a.s. vindt alweer de eerste Eredivisie-wedstrijd plaats, met fitte spelers en keepers aan de aftrap. Jonger Oranje geeft jou graag wat tips om straks (volledig) fit aan de eerste training te beginnen.

BLIJF ACTIEF
Trommel je vriendjes en vriendinnetjes op om lekker op straat, in het park of bij jouw club te voetballen! Je kunt verschillende leuke spelletjes doen. Denk aan latje schieten, zestienen, partijtje spelen met de andere kinderen of rondjes draaien om de bal en dan een strafschop nemen. Kijken of het jou lukt om zo te scoren! Zo blijf je fit!

Misschien ook een goede oefening: probeer eens Pokémon GO te spelen terwijl je met de bal aan de voet dribbelt.. (let wel goed op!)

OEFENEN MET JE SLECHTE BEEN
Je ziet het steeds vaker in het voetbal: spelers en keepers die tweebenig zijn. Dat is natuurlijk niet aangeboren. Probeer in de vakantie eens je verkeerde been te trainen. Je kunt dit doen door met een vriendje naar elkaar over te passen. Of nog makkelijker door de bal tekens tegen de muur te schieten. Dit kan in het begin omstebeurt. Dus links, rechts, links, rechts, et cetera. Mocht dat goed gaan, dan kun je zelfs alleen met je verkeerde been trappen. Wij zijn benieuwd of jouw tegenstanders straks weten welk been ze moeten afdekken..

LEES OOK: ‘Tips Coördinator PSV Jeugdscouting Stan van Bijsterveldt’

MIKKEN IN DE KRUISING
Je ziet tegenwoordig veel filmpjes op Instagram van jongens en meiden die heel goed kunnen mikken, zoals de Nederlandse jongen @vvbasvv. Het is belangrijk om een doel voor ogen te hebben. Denk aan de winkelhaak bijvoorbeeld. Of hang er een hoepel in, zodat je daar op kan schieten. Leg de bal op randje zestien of rond de cirkel. Hoe vaker je oefent, hoe vaker je het doel zult raken. Eis jij straks tijdens het voetbalseizoen terecht alle vrije ballen op?

KIJK VEEL NAAR VOETBAL
We sporen je niet aan om FIFA/PES te spelen, maar in de zomer zijn alle profclubs al in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De meeste wedstrijden worden dan al uitgezonden op televisie en het is goed om de nodige kennis op te doen. Waarom speelt Ajax met een nummer 10? Hoe kan Wales tot de halve finales komen? Hoe coacht Manuel Neuer zijn verdediging aan? Op deze manier krijg je ook meer inzicht in de tactiek en het spel.

En het allerbelangrijkste: MAAK PLEZIER!

Wanneer je bovenstaande tips in acht neemt, weten we zeker dat je super fit aan volgend seizoen begint!

Wil jij kans maken om gescout te worden door een profclub? Laat jouw voetbaltalent zien tijdens de Jonger Oranje Talentendagen! Kijk voor alle data en locaties op www.jongeroranje.nl/inschrijven en maak kans op een profstage!