De afgelopen kerstvakantie stond volledig in het teken van Jonger Oranje. Met de Eerste en Tweede Kerstdag achter de rug was het tijd voor de Jonger Oranje indoor Talentendagen. Achtereenvolgens ging de Jonger Oranje karavaan langs bij de sporthallen van Wormer, Almere, Rotterdam en Flevoland. Een zeer geslaagde tocht, want zeg eerlijk: voetballen is toch het allerleukste dat bestaat?

In Wormer mochten de junioren (1999-2004) de allereerste Jonger Oranje Talentendag in de zaal 2016/’17 aftrappen. Met een nostalgische bruine vloer klonk het geluid van piepende schoenen door de hal. Fanatiek gingen de spelers de strijd met elkaar aan, terwijl de scouts langs de lijn stonden te speuren. Een dag later waren de pupillen (2005-2011) aan de beurt in Wormer. Slalomend tussen de banken beleefde iedereen een fantastische voetbaldag in de vakantie.

Daarna mochten we langs bij de Topsporthal in Almere. Een geweldige tribune waar ouders met prachtig uitzicht konden genieten van hun kind(eren). Ook het Topsportcentrum Rotterdam – gelegen naast De Kuip van Feyenoord – ademde topsport uit. Fantastische ervaringen voor de talentvolle voetballertjes om nooit meer te vergeten. Net als de laatste JO Talentendag in Wijchen. Over media-aandacht hadden de kinderen daar niet te klagen, want Omroep Gelderland, De Gelderlander, N1 en Wijchense Nieuws stonden in de rij om de nieuwe Messi of Ronaldo aan het woord te krijgen.

Kortom de indoor talentendagen in de kerstvakantie zijn meer dan geslaagd.