Al maandenlang stond dit prachtige affiche in de voetbalagenda’s van de talenten van Jonger Oranje. En woensdag 22 januari was het dan eindelijk zover: voetballen tegen Ajax! Op het beroemde jeugdcomplex De Toekomst maakten Jonger Oranje O9 en Ajax er een waar spektakelstuk en doelpuntenfestijn van. Met als eindresultaat van de Twin Games: 33-30 voor Jonger Oranje!

Dit geweldige voetbalavontuur startte rond half 4 in de kantine van De Toekomst. Met John Heitinga aan de koffie wachtten onze talenten geduldig op de trainers, die alvast keurig alle shirts hadden opgehangen in de kleedkamer. Na het seintje mocht iedereen zijn schitterende Jonger Oranje tenue aantrekken. Dat blijft toch een speciaal gevoel. Nadat de laatste veters waren gestrikt, was het tijd voor de warming-up. Heerlijk op écht natuurgras. Nog even een teamfoto, een peptalk en daarna klaar voor de aftrap.

In het eerste kwart was het bij beide Jonger Oranje 09 teams weer even wennen aan elkaar. Ajax gaf direct volle bak druk vooruit en dat maakte de eerste minuten even indruk. Daarna speelden onze talenten gelukkig de schroom van zich af en werden ook de eertste doelpunten gescoord. Daar zaten ook een paar hele leuke aanvallen tussen. Na de eerste twee kwarten kwamen de Ajax-trainers onze trainers vertellen dat ze behoorlijk onder de indruk zijn en vier zeer gelijkwaardige teams aan het werk hebben gezien. Leuke en leerzame wedstrijdjes voor Jonger Oranje en Ajax.

De Jonger Oranje teams draaiden van helft en ook hier was het in eerste instantie even wennen aan de nieuwe tegenstanders. Onze teams wisten elkaar daarna weer te vinden en maakten er voor het publiek vermakelijke potjes van. Ook onze keepers Jens en Wesley wisten zich een paar keer te onderscheiden met schitterende reddingen. Na 60 minuten klonk het laatste fluitsignaal en werden sportief de handjes geschud. Uiteraard volgende na afloop ook een gezamenlijke foto.

Bekijk de aftermovie op Facebook of Instagram. Ajax, bedankt voor de leuke Twin Games!

“WIL JE OOK KANS MAKEN OM TE VOETBALLEN TEGEN AJAX? SCHRIJF JE DAN IN VOOR EEN TALENTENDAG!”

Leuke feitjes:
Bij Ajax stond Boaz Rinckes voor het eerst onder de lat, die officieel in het Jonger Oranje team zit
Bij Ajax was Nassef Chourak een van de assistent-trainers. Hij heeft in Jonger Oranje gespeeld en speelt nu in Ajax O16
Jonger Oranje O9 neemt tijdens Hemelvaart deel aan het Fortuna Wormerveer International Tournament