Voetbaltalenten beleven fantastische JO Finals

Wát een geweldig weekend hebben we achter de rug! Ruim 1.000 voetbaltalenten traden bij Fortuna Wormerveer aan voor de Jonger Oranje Finals. Het hele seizoen hebben zij uitgekeken naar dit moment. Welke JO Regioselecties lieten zich kronen tot kampioen? Welke deelnemers werden geselecteerd voor de Jonger Oranje teams? Vragen die tijdens dit voetbalfeest werden beantwoord.

JO Finals

Vrijdag was de beurt aan de deelnemers van Onder 15, 17 en 19 om hun voetbalkwaliteiten te laten zien aan de scouts. Verdeeld over drie velden gingen de acht JO Regioselecties de strijd met elkaar aan. In de zeer sportieve duels wisten heel toevallig Brabant en Zuid-Holland bij O15, 17 én 19 zich te plaatsen voor de finales. Brabant wist tweemaal zege te vieren en bij O19 won Zuid-Holland. Na het huldigen werd het tijd voor het moment van de dag: de bekendmaking van de selecties. De scouts werd het behoorlijk moeilijkt gemaakt, maar ze kwamen er na goed overleg toch uit. De gelukkigen vierden feest met elkaar en iedereen ging na afloop met een moe maar voldoen gevoel naar huis.

Voor O9 en O11 was zaterdag de dag om te genieten van dit voetbaltoetje. En genieten werd het zeker! Bij de entree stonden schitterende oranje ballonnenbogen en heette onze mascotte iedereen van harte welkom. Na het uitdelen van de regioshirts vond de toffe opkomst plaats met harde muziek en mooie sfeeracties. Daarna werd het tijd om lekker te voetballen en stonden de scouts langs de lijn te smullen. Het blijft moeilijk om tot de definitieve selecties te komen en tijdens het overleg werd pittig gediscussieerd. Uiteindelijk werden Zaanstad O9 en Den Haag O11 kampioen en dat werd gevierd met knallende confettikanonnen bij de huldiging! De bekendmaking van Jonger Oranje O9 en O11 leverde schitterende juichtafarelen op bij de gekozen kids. Zij worden volgend seizoen beloond met mooie voetbalervaringen tegen profclubs.

Zondag stond de hele dag in het teken van O13. Met maar liefst negen scouts voor drie velden was het goed vertoeven voor de talentenontdekkers. In alle rust hebben zij iedereen uitgebreid kunnen bekijken en beoordelen. Ondertussen werkten alle JO Regioselecties in zes poules zich toe naar de grote finale. Brabant won als enige ploeg alle wedstrijden en trof daar Flevoland dat met het aantal doelpunten voor doorging. Na de officiële start was het direct Flevoland dat het heft in handen nam en verdiend op voorsprong kwam. Dat hield de ploeg tot het einde vol en mocht zich door Jasper ter Heide van Ajax A1 laten huldigen. Daarna maakte Jasper, speler van Jonger Oranje in 2008/'09, de geselecteerden bekend die volgend seizoen minimaal drie potjes gaan spelen tegen profclubs. Een mooie afsluiter!

We kijken terug op een spectaculaire, sportieve, mooie en spannende Jonger Oranje Finals! Deze week wordt de kalender voor het seizoen 2017/'18 bekendgemaakt en gaan we weer een seizoen vol voetbaltalent tegemoet!

Alle foto's kun je deze week bekijken op onze Facebook pagina.

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4