Leo van der Kraats (70) loopt al bijna zijn hele leven rond in de voetbalwereld. Als profvoetballer speelde hij ruim 500 wedstrijden voor AGOVV Apeldoorn. Na zijn carrière als speler werkte hij als docent bij de KNVB, was hij assistent van John van den Brom bij AGOVV en later scout bij FC Twente. Sinds 2005 is Leo actief binnen de jeugdacademie van Vitesse waar hij onder andere Marco van Ginkel, Davy Pröpper en Eloy Room onder zijn hoede nam. Namens partnerclub Vitesse is Leo onderdeel van het scoutingsteam tijdens de Jonger Oranje Talentendagen en zet hij 10 tips op een rij waarmee jij een nóg betere voetballer kunt worden! Aan de slag dus!

OEFENEN, OEFENEN, OEFENEN!

“Om een betere voetballer te worden moet je eindeloos oefenen. De drive hebben om te slagen begint bij zelf meer doen, ook buiten de clubtrainingen om. De meeste spelers trainen twee keer per week bij hun club dus daarnaast moet je thuis zelf aan de slag. Bij Vitesse hebben alle jeugdspelers een persoonlijk ontwikkelingsplan waarin de spelers zelf aangeven wat ze willen verbeteren. Op basis hiervan geven we huiswerkopdrachtjes mee. Maak voor jezelf ook zo’n ontwikkelplan en ga ermee aan de slag! Denk hierbij niet alleen aan wat je nog niet zo goed kunt maar juist ook aan waar je al wel goed in bent, zodat je deze kwaliteiten nog meer leert beheersen.”

Op woensdag 26 april, in de meivakantie, vindt de Jonger Oranje Talentendag met Vitesse plaats. Op het prachtige sportcomplex van DVS ’33 in Ermelo gaan Leo en zijn collega’s op zoek naar de Jonger Oranje Regioselecties Veluwe. Daarnaast speuren zij tijdens de plezierige voetbaldag aandachtig naar nieuw talent voor hun eigen jeugdopleiding.

“WIL JIJ DOOR LEO BEKEKEN WORDEN TIJDENS DE JONGER ORANJE TALENTENDAG? SCHRIJF JE DAN DIRECT IN!”