Woensdag 4 oktober speelden de Jonger Oranje teams O9, O11 en O13 hun eerste oefenwedstrijd tegen een profclub. Tegenstander was PSV op het prachtige jeugdcomplex De Herdgang in Eindhoven. Het werd een geweldige voetbalmiddag met mooie wedstrijden.

Bij aankomst keken de Jonger Oranje-talenten hun ogen uit. Niet alleen vanwege de bosrijke omgeving, maar vooral de kleedkamerruimte maakte indruk. Aan de muren hingen grote borden met jeugdspelers van PSV die hun debuut hebben gemaakt in het eerste, zoals Jurgen Locadia en Memphis Depay. Een droom waar alle spelers van Jonger Oranje alles voor over hebben. Eerst de oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenootjes van de Eindhovenaren.

JO O9 speelde op het Mark van Bommel veld en maakte een uitstekende indruk onder leiding van trainer Daan. Na 4 x 15 minuten kon het jongste team juichen, want PSV werd met 10-7 verslagen! JO O11 werd in tweeën gesplitst om Twin Games te spelen en op het kunstgrasveld hadden coaches Guus en Rowin het goed neergezet. Guus zag zijn ploeg winnen en Rowin maakte er een spektakelstuk van: 10-10.

Op het natuurgras waren twee kleinere veldjes gemaakt voor JO O13, dat net als JO O11 verdeeld werd in twee teams. Aan de ene kant zag trainer Milan zijn team knap gelijkspelen en genoten de ouders langs de lijn opzichtig van het uitstekende voetbal. Coach Maarten had zijn ploeg goed voorbereid met een felle warming-up. Na een 2-0 achterstand liet niemand zijn hoofd hangen en dat resulteerde in een 2-2 tussenstand. Helaas bleek PSV in het laatste kwart net te sterk, maar met trots kunnen de spelers terugkijken op een prachtige ervaring.

BEKIJK DE FOTO’S OP FACEBOOK.COM/JONGERORANJE