JO O9 en O11 schitteren op internationaal toernooi

JO - Liverpool

Tijdens Hemelvaart waren onze Jonger Oranje-talenten onderdeel van het schitterende Fortuna Wormerveer International Tournament. Zoals gewoonlijk deden aan het toernooi weer fantastische clubs mee. Onder andere Ajax, Paris Saint-Germain, Liverpool en Schalke '04 traden aan met hun sterkste Onder 9 en Onder 10. Bij dat rijtje clubs horen natuurlijk ook de leeftijdsgenoten van ons Jonger Oranje, wat net als de andere clubs aantrad met hun sterkste selecties.

Omstreeks 10.00 uur druppelden de Jonger Oranje-talenten één voor één binnen op het complex van Fortuna Wormerveer, waar een uur later de eerste aftrap van het toernooi volgde. De spelers van JO Onder 9 leken erg gespannen voorafgaand aan het toernooi, maar daar was tijdens de wedstrijden tegen Schalke '04, PSV en Liverpool niks van te merken. Vol plezier en overtuiging werd goed gecombineerd en werd uitstekend weerstand geboden aan de topclubs. Dit resulteerde in ontzettend spannende wedstrijden, waarbij de trainers van de tegenstanders erg onder de indruk waren van onze talenten. Én terecht, wat een klasse!

Ook JO Onder 11 wilde zichzelf zo goed mogelijk meten met de (buitenlandse) top. Met schitterende goals en een sterk verdedigend blok was het genieten langs en in het veld. Tegen Newcastle United heeft JO Onder 11 een prachtig staaltje voetbal laten zien, net als tegen FC Utrecht en ADO Den Haag. Dat was natuurlijk fantastisch om te zien en leverde uiteindelijk zelfs een verdiende vijfde plaats op. Een prestatie om alleen maar trots op te zijn.

De hele dag hebben we schitterende individuele acties en onbevangen spel gezien van de spelers die, zonder dat ze elkaar echt goed kennen, deze unieke kans met beide handen beetpakten. Het publiek was ook dit keer weer de grote winnaar. Zoals eigenlijk altijd bij de wedstijden van Jonger Oranje.

Liverpool 380 Genk 380

Schalke 380 Schalke 380

 

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4