Afgelopen dinsdagavond stond op het zonovergoten Sportpark De Aftrap in Den Haag de wedstrijd tussen Jonger Oranje O19 en ADO Den Haag op het programma. Onder toeziend oog van onder andere Martijn Reuser en Eduard Duplan, de trainers/coaches van ADO Den Haag, haalden de spelers van JO O19 alles uit de kast om het de mannen uit Den Haag zo lastig mogelijk te maken.

De spanning was in het begin zichtbaar bij de spelers van Jonger Oranje O19, maar Kenzo Davids gooide vanaf de eerste minuut met zijn snelheid en individuele acties meteen alle spanning van zich af wat een aantal maal voor gevaar zorgde voor het doel van ADO Den Haag. Helaas was het ADO dat het eerste doelpunt voor hun rekening nam, waardoor onze jongens met een kleine achterstand de rust in gingen. Na wat aanpassingen in de rust kwam JO O19 een stuk sterker uit de kleedkamer. Ze zijn tenslotte niet voor niets naar de Hofstad gekomen. Met de snelle Salah Hakizimana centraal achterin werden de counters goed gepareerd en bood JO O19 prima tegenstand. Door een schitterende opgezette aanval wist JO O19 zelfs een penalty te versieren. De penalty werd hard en laag ingeschoten door Ian van Haveren, maar de boomlange ADO-keeper wist de bal met enig kunst- en vliegwerk tóch te keren.

De zon ging langzaam onder op Sportpark De Aftrap en de wedstrijd liep op zijn einde. Na het laatste fluitsignaal verlieten de spelers van JO O19 zichtbaar balend het veld, maar zullen later terugkijken op een fantastische voetbalervaring. Hetzelfde geldt voor het publiek dat getuige was van een prachtig voetbalgevecht. Uiteindelijk waren zij, door de vele schitterende individuele acties en opgezette aanvallen van zowel ADO Den Haag als Jonger Oranje en het zonnige weer, wederom de grote winnaar.

Over een maand (zaterdag 16 juni, red.) staan de JO Finals voor de leeftijdscategorie O19 van het seizoen 2017/2018 weer op het programma. Hier zullen de scouts van onze meewerkende profclubs wederom aanwezig zijn en op zoek gaan naar het nieuwe JO O19-team van seizoen ‘18/’19. Zij zullen volgend seizoen, net als de huidige lichting O19, een oefenwedstrijd tegen een profclub spelen.