Ruim 200 meiden bezetten Telstar Stadion

FIEP-JOTM

Komende zondag zullen ruim 200 enthousiaste meiden meedoen aan de Jonger Oranje Talentendag i.s.m. VVK/Telstar in het stadion van Telstar. Al sinds 2012 organiseren we voetbaltalentendagen die exclusief voor meisjes bestemd zijn. Naast al het plezier wat de meisjes zullen hebben maken zij kans om gescout te worden voor Jonger Oranje.

In 2012 startten we i.s.m. ADO Den Haag vrouwen een JO Talentendag die exclusief voor meiden bestemd was. Nog steeds vindt ieder seizoen een aantal van deze heerlijke Jonger Oranje voetbaldagen plaats in de regio Den Haag. Nu sluit dus ook VVK/Telstar aan. VVK/Telstar? Ja, het is de bedoeling dat vanaf het nieuwe seizoen er weer een club bijkomt in de vrouwelijke eredivisie. Grote aanjager achter deze ambitie is Hans de Winter (voorheen o.a. trainer/coach van Telstar vrouwen). De Winter is al jaren eigenaar van de sterke voetbalacademie voor meiden die haar roots in de IJmond kent. In samenwerking met o.a. Alliance en DSS trainen de grootste talenten uit de regio onder leiding van De Winter.

Komende zondag hebben zich meer dan 200(!) meisjes, geboren tussen 2005 en 2011, ingeschreven wat betekent dat de dag zo goed als vol zit. Een ongekend hoog aantal wat aangeeft hoezeer meidenvoetbal leeft in het IJmondgebied. Een deel van de selectie van VVK/Telstar en de staf zullen aanwezig zijn om al het talent aan te moedigen en te beoordelen. De voetbalsters, verdeeld in 3 leeftijdscategorieën, spelen de hele dag een groot 4x4 toernooi terwijl de keepsters een gave clinic krijgen. De beste speelsters en keepsters zullen het Jonger Oranje regioteam IJmond 2018 vormen. Zij gaan aan het eind van het seizoen meedoen aan de Jonger Oranje Finals en spelen tegen de andere regioteams die worden gevormd tijdens de JO Talentendagen met ADO Den Haag Vrouwen en nog één met VVK/Telstar. De beste meisjes tijdens de JO Finals vormen komend seizoen het officiële Jonger Oranje team.

De Jonger Oranje Talentendag i.s.m. VVK/Telstar start zondag 25 november om 10.15 uur in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid en eindigt om 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis.

J429 J404 J409

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4