Eerste interlandweekend groot succes

Interlandweekend

Zondag 4 november 2018 gaat de geschiedenisboeken in als het allereerste interlandweekend. In het Kras Stadion van FC Volendam speelden de jongste teams van Jonger Oranje, Giovani Azzurri (Italië) en Jonge Duivels (België) tegen elkaar. Een unieke ervaring. Niet alleen voor de spelers en keepers, maar ook zeker voor de ouders/verzorgers, familieleden en andere aanwezigen. Een korte terugblik.

Op vrijdag kwamen de teams van Giovani Azzurri per vliegtuig of auto aan in Nederland. Gesteund door hun trouwe support beleefde iedereen een geweldig weekend. Naast de interlands in het stadion trainde de jongens een keer met elkaar bij RKAV Volendam, werd natuurlijk de hoofdstad bezocht en kregen de Italiaanse coaches een rondleiding bij de beroemde jeugdopleiding van AZ. Op zondag waren de teams van Giovani Azzurri gehuld in een prachtig azuurblauw tenue en tijdens het volkslied werd uit volle borst meegezongen door de spelers, trainers en het publiek (zie foto hieronder). Tijdens de potjes werd met passie gespeeld en dat leverde geweldige momenten op. Giovani Azzurri mag met trots terugkijken op de drieluik met 'broers' Jonger Oranje en Jonge Duivels.

Publiek GA

Voor de Jonge Duivels was het niet de eerste keer dat ze mochten spelen tegen Jonger Oranje. De afgelopen jaren werd meermaals deze 'interlandderby' gespeeld. Een strijd die meestal in het voordeel van de Nederlanders werd beslist. Ditmaal hadden de Belgen zeer talentvolle selecties meegenomen naar Volendam om zich van hun allerbeste kant te laten zien. Dat is ze behoorlijk goed gelukt. Individuele klasse werd gekoppeld aan mooi teamspel, zowel aanvallend als verdedigend. Jonger Oranje en Giovani Azzurri probeerden het achterin dicht te houden, maar de Belgen wisten telkens een gaatje te vinden en vierden hun doelpunten uitbundig met elkaar.

Voor de Jonger Oranje teams was dit hun eerste ervaring als selectielid van dit talententeam. Voor het eerst kwamen zij samen en dat was tijdens de warming-up even wennen. Bij de officiële opening klonk het Wilhelmus uit de speakers en werd iedereen één voor één voorgesteld. Tijdens de eerste wedstrijd gooiden alle spelers direct de schroom van zich af en werd vrijuit gevoetbald. Zowel bij O9, O11 als O13 werd lekker samengespeeld, dat leverde een aantal schitterende doelpunten op. Voor deze teams wacht later dit seizoen nog een aantal mooie ervaringen, namelijk oefenwedstrijden tegen profclubs. Deze geweldige ervaring kunnen ze mooi meenemen richting die wedstrijden.

JOJD

GAJO

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4