Tips & trucs van AZ-speler Svensson

Svensson _Jonas

Net als Jonger Oranje wil GOAL! iedereen helpen om een betere voetballer te worden. In elke editie van het magazine worden tips & trucs gegeven door een speler of keeper van een profclub. Dit keer is het de beurt aan AZ-speler Jonas Svensson. Hij geeft tips voor vleugelverdedigers, zodat je weet hoe je dit bij je eigen club het best kunt aanpakken.

Je bent verdediger!

“Als vleugelverdediger ben je aanvallend ingesteld. Maar je moet 1 ding goed onthouden: je belangrijkste taak is het verdedigen van jouw goal! Je bent in de eerste plaats verdediger en moet altijd klaar staan om een goal te voorkomen.”

Balcontrole

“Als vleugelverdediger moet je eigenlijk net zo goed zijn met de bal, als een aanvaller. Je mag die bal ook niet verliezen, want er is vaak niemand achter je om je tegenstander te stoppen. Dus oefen goed op je balcontrole en zuivere passes.”

Sprinten

“Op deze positie heb je echt een goede conditie nodig. Geef elke training weer alles wat je hebt om in vorm te blijven. Zo kun je tijdens de wedstrijd hard blijven lopen, zowel bij korte als lange afstanden.”

Voorzetten geven

“Als vleugelverdediger is het belangrijk dat je goede voorzetten kunt geven. Kijk altijd eerst goed voordat je de bal speelt, en geef zowel hoge als lage ballen. Lage voorzetten zijn vaak lastiger te verdedigen. Houd rekening met waar je medespelers staan en waar ze goed in zijn!”

Jonger Oranje met AZ

Sinds afgelopen seizoen werkt Jonger Oranje (weer) samen met AZ. Op vrijdag 26 oktober komen scouts van de Eredivisieclub naar Kolping Boys in Alkmaar om te speuren naar talentvolle spelers en keepers. Wie weet kun je deze tips & trucs van Svensson direct laten zien op het veld.

In de GOAL! van deze maand, die nu in de winkels ligt, staan meer tips!

"LIJKT HET JE LEUK OM MEE TE DOEN AAN DE JO TALENTENDAG MET AZ? SCHRIJF JE DAN DIRECT IN!"

1 Verdediger

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4