‘Héérlijk, we mogen weer!’, klonk het afgelopen zondag enthousiast uit de mond van een deelnemer. Ruim honderd jeugdige voetballers meldden zich bij de Haagse voetbalvereniging V.U.C. voor het TalentScan Testcenter. Een dag waarbij alles in het teken stond om de deelnemers te testen en te beoordelen op de vier belangrijke onderdelen binnen het voetbal: techniek, tactiek, fysiek en mentaliteit. Alles in het teken om optimaal voorbereid het nieuwe voetbalseizoen in te gaan.

Het hoofdveld werd verdeeld in twee helften: één voor het toernooi en één voor het testparcours. Bij het toernooi waren scouts van profclubs aanwezig om de deelnemers te beoordelen op tactiek en mentaliteit en bij het testparcours werden techniek en fysiek beoordeeld door Jonger Oranje-scouts aan de hand van meetapparatuur, zoals snelheidsmeters en tijdwaarnemers. In de ochtend doorliepen de jongste deelnemers het testparcours en konden de oudsten zich direct laten zien tijdens het toernooi. Na de gezamenlijke pauze wisselden de groepen van helft.

Tijdens de partijtjes ging het er lekker fanatiek aan toe. Iedereen wilde zich op zijn of haar beste manier laten zien aan de scouts. Er werd goed samengespeeld en alles gegeven. Bij het testparcours was het spelelement behoorlijk aanwezig. Alle deelnemers kregen meerdere pogingen en alles werd uit de kast gehaald om steeds een betere tijd/score neer te zetten. Hier en daar werden zelfs de Jonger Oranje-scouts uitgedaagd en dat leverde mooie momenten op als de deelnemers betere scores haalden. Zo moest JO-scout Marijn zelfs 20x opdrukken!

Alle behaalde tijden/scores zijn voor de deelnemers te bekijken op hun eigen TalentScan-profiel (via www.talentscan.nu). Met zo’n rapport kan iedereen zijn of haar sterke punten en ontwikkelingspunten bekijken om daar vervolgens thuis of op de voetbalclub mee aan de slag te gaan.

Komende week staan drie TalentScan Testcenters op het programma. De inschrijving is nog geopend! Let wel op: er is nog maar een beperkt aantal plaatsen vrij (VOL = VOL).

Woensdag 21 augustus bij MSC (Meppel)
Vrijdag 23 augustus bij SV Geinoord (Nieuwegein)
Zondag 25 augustus bij VV Acht (Eindhoven)
“LIJKT HET JE LEUK OM MEE TE DOEN AAN HET TALENTSCAN TESTCENTER? MELD JE HIER AAN!”