Met temperaturen boven de 30 graden ligt normaal gesproken iedereen aan het strand. Maar net als de Eredivisievoetballers trotseerden ook de deelnemers aan het TalentScan Testcenter het warme weer. Én met succes! Bij SV Geinoord en VV Acht gaven de talenten zich voor de volle 100% en dat was schitterend om te zien.

Vrijdag was het hoofdveld van SV Geinoord in Nieuwegein het podium voor ruim honderd talenten. Terwijl er luide muziek uit de boxen kwam tijdens de opkomst, keken de deelnemers alvast gespannen om zich heen. Oefeningen waarbij wendbaarheid, voetenwerk en schotkracht getest worden lagen klaar om in gebruik genomen te worden. Na het voorwoord was het tijd om te vlammen. Van enige vorm van spanning was vanaf het begin geen sprake meer. Aangemoedigd door elkaar werden alle oefeningen met volle overgave gedaan. Tijdens het toernooi werd goed samengespeeld en geraakten de scouts onder de indruk. Mooi opgezette aanvallen, knappe individuele acties en er werd vooral goed gecoacht. Een geslaagde dag waarbij naast de zon ook alle deelnemers straalden.

De TalentScan Testcenter week werd afgesloten bij VV Acht in Eindhoven. Wederom een warme dag, wederom lieten de in grote getalen gekomen jongens en meisjes zich van hun meest positieve kant zien. Geen gezeur over de hitte, gewoon alles geven. Het testonderdeel ‘schotkracht’ was razend populair, waarbij sommige deelnemers zelfs de grens van 100 km/u haalden! Ook de oefeningen zonder bal probeerde iedereen zo goed mogelijk uit te voeren. Opvallend was dat iedereen bij zijn of haar tweede/derde poging de beste tijd/score neerzette. Dat vraagt om een geweldige interne drive om steeds je eigen tijd/score te verbeteren. Na het laatste fluitsigneel veegde men de zweetdruppels van het gezicht en werd moe maar voldaan huiswaarts gekeerd.

Vanaf maandag einde middag kan iedereen inloggen op zijn TalentScan-profiel om de tijden/scores te bekijken.

JONGER ORANJE TALENTENDAGEN

In de herfstvakantie staan de populaire Jonger Oranje Talentendagen weer op het programma. Verspreid over Nederland vinden tientallen activiteiten plaats voor jong en oud, voor jongens en meisjes, voor spelers en keepers. De scouts van o.a. FC Utrecht, AZ en de topclub uit Eindhoven staan te popelen om de JO Talentendagen af te struinen voor talenten. Voetbaldagen waarbij plezier wederom op 1 staat!

“LIJKT HET JE LEUK OM MEE TE DOEN? BEKIJK HIER DE JONGER ORANJE KALENDER!”