Iedereen telt mee en doet mee

Bakkerij Lex BrakenhoffSlechtziende Mike van Brenk aan het werk in de bakkerij van Lex Brakenhoff in Assendelft (foto: Michel van Bergen)

Niemand wordt uitgesloten of buitengesloten. Iedereen telt mee en doet mee. Populaire kreten tegenwoordig maar de daad bij het woord voegen, dat is nog wat anders. Eigenlijk is het raar dat we er aandacht aan besteden want het zou niet meer dan normaal moeten zijn en niet nieuwswaardig. Helaas is dat nog niet zover en moet er nog geattendeerd worden op goede voorbeelden die hopelijk opvolging krijgen bij anderen.

Trouwe sponsor van Jonger Oranje, bakkerij Lex Brakenhoff uit Assendelft, kwam vorige week groot in het nieuws doordat hij een nagenoeg blinde stagiaire aannam. Mike van Brenk wil dolgraag bakker worden maar het vinden van een vereiste stageplek was moeilijk te vinden. Onze Jonger Oranje sponsor Lex Brakenhoff dacht niet lang na en nam Mike aan. Lex daarover: ‘Ik vind het heel gewoon dat je kijkt hoe je zo iemand een kans kunt geven. Het werkt zelfs heel verfrissend, het breekt de routine. En Mike doet het ook gewoon heel erg goed.’ Ook Jonger Oranje kent deze normen en waarden. Iedereen mag en kan meedoen aan een Talentendag, de Masterclass of de Talentscan. Tijdens een van de komende Jonger Oranje Masterclasseses met Juventus doen bijvoorbeeld twee G-voetballers mee.

Bakkerij Lex Brakenhoff en Jonger Oranje geven dus het juiste voorbeeld. Wat maakt het uit of je blind bent, homo, moslim of Joods? Iedereen is gelijk en iedereen doet mee. Klaar!

Dat geldt ook voor de leuke actie die Bakkerij Lex Brakenhoff aanbiedt. Tot maandag 18 februari a.s. maak je namelijk kans op 2 VIP-tickets voor een wedstrijd van AZ! Klik snel op een van onderstaande links en wie weet ben jij straks de gelukkige winnaar.

KLIK HIER OM MEE TE DOEN AAN DE ACTIE OP INSTAGRAM

KLIK HIER OM MEE TE DOEN AAN DE ACTIE OP FACEBOOK

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4