Naci Ünüvar: 'Jonger Oranje geweldige herinnering'

Jonger Oranje - Naci Unuvar

In het seizoen 2010/2011 speelde er een klein ventje van 7 jaar oud in Jonger Oranje. Een brutaal mannetje dat al bijna alles met een bal kon. Zijn naam: Naci Ünüvar (foto boven, onderste rij in het midden). In de historie van Jonger Oranje zijn inmiddels heel veel spelertjes naar een profclub verhuisd, maar Naci zijn wij nooit vergeten.

Tijdens de wedstrijd tussen Jonger Oranje O9 tegen Ajax O9 op De Toekomst stonden de scouts van de Amsterdamse club met hun ogen te knipperen. 'Wie is dit kereltje en waarom speelt hij nog niet bij ons?' Dat gebeurde dus ook. Inmiddels zit Naci (15 jaar oud) al 7 jaar in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en speelt regelmatig mee in Ajax O19. Zo ook vorige week zaterdag tegen PSV (3-5 voor Ajax), waar hij 2 assists gaf en 1x scoorde.

Zelf heeft het toptalent ook goede herinneringen aan Jonger Oranje. Naci: "Ik was nog heel jong toen ik bij Jonger Oranje zat, voor mij was het dé kans om mijn droom waar te maken; bij een profclub spelen. Dat is mij dus ook gelukt. Mede dankzij Jonger Oranje!"

Naci kwam in een team met onbekende spelers, maar zag dat zijn ploeggenoten ook talentvol waren. "Het was heel leuk met andere goede spelers te voetballen die ik nauwelijks kende. Een aantal kom ik nu nog weleens tegen bij andere profclubs." Op de vraag of jonge voetballers mee moeten doen is het talent van Ajax duidelijk. "Natuurlijk moet iedereen lekker meedoen aan Jonger Oranje! Je mag heel veel partijtjes spelen en wat is er nou mooier als er ook de hele dag scouts naar je kijken?"

Naast Naci zijn er namelijk nog 4 spelers uit Jonger Oranje O9 van 2010/2011 die bij een profclub spelen. Caine Cairo (bovenste rij, tweede van links), Kenzo Goudmijn (bovenste rij, helemaal links) en Tiago Cukur (bovenste rij, derde van links) spelen bij AZ en Ludnardo Schoop (bovenste rij, derde van rechts) voetbalt bij FC Volendam.

"WIL JE NET ALS NACI KANS MAKEN OM GESCOUT TE WORDEN? DOE MEE AAN JONGER ORANJE!"

Naci Unuvar - Jonger Oranje - Ajax

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4