5 redenen om mee te doen aan Jonger Oranje

Slider Profclubs 2019_RED

1. Plezier

Jonger Oranje staat voor 100% pleziergarantie. Tijdens de Jonger Oranje Talentendagen willen wij iedereen - zowel de deelnemers als ouders/verzorgers - een plezierige voetbaldag bezorgen. Dat proberen wij in alles uit te stralen: van coaches tot vrijwilligers in de kantine en van organisatie tot scouts van de profclubs. Iedereen straalt plezier uit!

2. Scouts

Jonger Oranje heeft als enige een unieke samenwerking met 12 profclubs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie Vrouwen en zelfs Serie A. Je krijgt bij ons dé kans om jezelf te laten zien. Je wordt tijdens de Jonger Oranje Talentendag namelijk bekeken én beoordeeld door de scouts van de aanwezige profclub(s). Je maakt kans op een stage bij een profclub en wie weet wordt jouw droom wel werkelijkheid: profvoetballer worden.

3. Vriendschap

Een van de pijlers van Jonger Oranje is vriendschap. De meeste deelnemers schrijven zich als individu in. Uit ervaring weten wij dat na afloop van de Jonger Oranje Talentendagen de kinderen als vrienden afscheid nemen van elkaar. Je moet toch mooi met z'n vieren de hele dag voetballen en proberen het toernooi te winnen!

4. Talentontwikkeling

Omdat de meeste deelnemers zich als individu inschrijven, leer je hoe het is om samen te spelen met onbekende voetballers van verschillende niveaus. Daarnaast is de weerstand verhoogd, omdat je ook tegen deelnemers van verschillende niveau speelt. Verder Hoe zorg je ervoor dat jouw team goed presteert? Hoe speel je jezelf vrij? Op deze manier werk je beetje bij beetje aan talentontwikkeling.

Daarnaast speel je tijdens de Jonger Oranje Talentendag een 4-tegen-4 toernooi. Je hebt daarbij veel meer balcontact dan tijdens een wedstrijd. Vanwege de beperkte ruimte, voortdurende druk van de tegenstander en de aanwezigheid van zijlijnen krijg je een betere balbeheersing en techniek.

5. Leeftijd

Bij Jonger Oranje werken we met leeftijdscategorieën. Op deze manier zijn de deelnemers fysiek aan elkaar gewaagd en hoeft een 7-jarige niet op te boksen tegen een deelnemer van 12 jaar. Bij onze activiteiten hanteren we daarom strikte leeftijdsgrenzen.

Bijvoorbeeld: in het seizoen 2018/2019 zitten in de leeftijdscategorie O13 deelnemers uit de geboortejaren 2007 en 2008. Bij de poule-indelingen houden we er rekening mee dat de kinderen eerlijk verdeeld worden over de velden. Op Veld A speelt iedereen uit begin 2007, op Veld B uit eind 2007 en begin 2008 en op Veld C uit eind 2008. Op deze manier kunnen de scouts goede vergelijkingen maken.

"LIJKT HET JE LEUK OM MEE TE DOEN AAN DE JONGER ORANJE TALENTENDAG? SCHRIJF JE DAN DIRECT IN!"

Jayden Inschrijfnbutton

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4