Leerzame wedstrijd voor Jonger Oranje tegen AZ

Woensdag 5 februari stond het volgende mooie affiche op het programma voor Jonger Oranje Onder 13. Na een prachtige overwinning op Sparta Rotterdam gingen de talenten nu richting Alkmaar voor een oefenwedstrijd tegen AZ. Op het AFAS Trainingscomplex trapten de talenten om 18.00 uur af voor een leerzame avond.

JO O13 - AZ - Website

Rond de klok van 17.00 uur druppelden de eerste spelers van Jonger Oranje O13 met hun familie en vrienden binnen in de kantine. Nadat iedereen zich keurig op tijd had gemeld bij trainer Cengiz Caglar was het tijd om het Jonger Oranje tenue aan te trekken. Tijdens het omkleden legde Cengiz tactisch alvast het een en ander uit. Zo werd bijvoorbeeld ook afgesproken om 3x 25 minuten te spelen. Daarna was het tijd om het veld op te gaan voor de warming-up. Terwijl de jongens zich klaar maakten voor de wedstrijd zochten de aanwezige fans een plaatsje op de tribune.

In de beginfase van de wedstrijd was het zichtbaar dat de talenten weer aan elkaar moesten wennen. AZ klapte vol op de aanval en in de eerste minuten was dat flink aanpoten. Gelukkig herstelde Jonger Oranje zich snel en volgden daarna ook de eerste aanvallen. Dat leverde een aantal uitgespeelde kansen op, alleen het vizier stond niet altijd op scherp. Ondertussen wist ook onze keeper zich uitstekend te onderscheiden met een aantal goede reddingen.

Over de gehele wedstrijd gezien was AZ de bovenliggende partij en uiteindelijk ook de verdiende winnaar. De trainer van AZ was echter wel blij met de geboden weerstand en daar mogen onze jongens zeer trots op zijn. Na afloop werd uiteraard sportief de handen geschud, de goed fluitende scheidsrechter bedankt en ging iedereen gebroederlijk op de foto. Zoals het gelukkig hoort. AZ, bedankt voor de uitnodiging en gastvrijheid!

Woensdag 4 maart speelt Jonger Oranje O13 de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan neemt de ploeg het om 18.30 uur op tegen ADO Den Haag op het jeugdcomplex 'De Aftrap'.

"WIL JE OOK KANS MAKEN OM TE VOETBALLEN TEGEN AZ? SCHRIJF JE DAN IN VOOR EEN TALENTENDAG!"

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4