Keyano Kuiper (FC Twente): 'Veel geleerd bij Jonger Oranje'

Met Keyano Kuiper heeft FC Twente een zeer gemotiveerde en talentvolle jeugdspeler in hun gelederen. Wij van Jonger Oranje vinden Keyano een voorbeeld voor alle jeugdspelers. Hard werken, in jezelf investeren, blijven leren en ontwikkelen, maar voornamelijk de liefde voor het spel. Mede hierdoor is hij bij De Tukkers terecht gekomen. Wij spraken hem over zijn ervaring met Jonger Oranje, zijn club FC Twente en of hij nog tips heeft voor onze deelnemers.

Keyano KuipersKeyano Kuiper met de bal aan de voet in actie tijdens een Jonger Oranje Talentendag

Hoe heb je Jonger Oranje ervaren? Wat vind je leuk? Heb je bijvoorbeeld iets geleerd?

"Ik heb vier keer meegedaan aan een Jonger Oranje Talentendag, waarvan drie keer buiten en één keer binnen in de zaal. Het niveau was elke keer erg hoog. Dankzij het hoge niveau op de talentendagen leerde ik elke keer weer nieuwe dingen waardoor ik mezelf kon blijven ontwikkelen. Het is ook leerzaam om op andere posities te spelen dan wat je normaal doet. Het leuke aan de talentendag is om met kinderen te voetballen die je niet kent, je maakt elke keer weer nieuwe vrienden en je leert goed samen te spelen."

Bij welke club speel je nu en hoe ben je daar terecht gekomen?

"Ik kon kiezen tussen verschillende profclubs, maar ik heb uiteindelijk voor FC Twente gekozen. Ik heb ruim twee jaar stage moeten lopen. Uiteindelijk heb ik het gehaald en mag ik blijven. Hiervoor moest ik wel elke dag keihard werken!"

Wat is je droomdoel? Waar zien we jou voetballen als je 27 bent?

"Uiteindelijk wil ik bij één van de grootste clubs van de wereld spelen. Maar mijn eerste doel is om bij FC Twente het eerste team te halen!"

Hoe vaak train je in de week? Train je ook voor jezelf?

"Bij FC Twente train ik 7,5 uur in de week. Daarnaast train ik ook veel voor mezelf. Ik weet precies wat mijn sterke punten zijn, maar ook mijn verbeterpunten. Hier train ik dus extra hard op."

Heb je nog een tips voor alle deelnemers van Jonger Oranje?

"Het belangrijkste is dat je altijd je best doet en heel hard werkt. Je moet weten wat je verbeterpunten zijn en daar moet je dan extra veel tijd in stoppen. Ik vraag ook vaak aan mijn trainers waar ik extra op moet letten en waar ik aan kan werken. Maar het allerbelangrijkste is dat je van de bal houdt en geniet van het spel!"

Keyano Kuipers _FCTKeyano vol trots in het shirt van FC Twente

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4