Wat doen profvoetballers om fit te blijven? Profvoetballers zijn dag in en dag uit bezig om fit te blijven en met het verzorgen van hun lichaam. Ook tijdens de coronacrisis doen ze er alles aan om fit te worden en te blijven. Ze houden zich aan hun voedingsschema, sporten elke dag in huis en verzorgen uiteraard ook hun spieren. Foamrolling is daar ideaal voor en zeer populair onder profvoetballers. Vooral omdat je het ook eenvoudig thuis kunt doen. Mede daarom hebben we samen met Sportbase een winactie gestart waarbij jij kans maakt op jouw eigen sporttas met foamroller t.w.v. 75 euro!

Jordan Henderson en de andere spelers van Liverpool maken gebruik van de foamroller (foto: © Getty Images)

Foamrolling is een populaire massagetechniek die je zelf kan toepassen om de mobiliteit, flexibiliteit en het herstel van je spieren te verbeteren. Het oppervlak van de massagerol heeft verschillende nopbreedtes om het gevoel van de handen van een massagetherapeut na te bootsen. Door langzaam over de roller te bewegen oefen je druk uit op je bindweefsel en je spieren. Met foamrolling kun je jezelf een deep tissue massage geven waardoor de circulatie van zuurstof en bloed verbetert en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor vermindert de spanning op je spieren en herstel je sneller.

Professionele atleten gebruiken foamrollers in hun warming-up en cooling-down en vergroten zo hun range of motion, ofwel hun bewegingsvrijheid. Door jezelf te masseren met een foamroller worden je spieren minder stijf, heb je minder last van spierknopen en beweeg je een stuk gemakkelijker. Ook verklein je de kans op spierpijn als je na een zware training of wedstrijd jezelf masseert met de foamroller!

Om deze coronacrisis sportief door te maken maak jij kans om jouw eigen sporttas met daarin een GRID foamroller t.w.v. van €75 te winnen! Wat je moet doen? Klik op één van onderstaande buttons en doe gratis mee! Maandag 30 maart om 12.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt.