Interview De Roon over spelen in de Champions League

Vandaag (woensdag) neemt Marten de Roon het met Atalanta Bergamo op tegen het grote Liverpool in de groepsfase van de Champions League. Als 'klusjeman' knapt hij veel werk op en laat daardoor andere spelers beter voetballen. Marten weet wat hem te doen staat tegen de Engelse topclub. "Ik sta klaar als het bij een medespeler misgaat."

De Roon _PANNA!

Klusjeman

“Het is mijn taak om het spel bij balverlies op te houden en te voorkomen dat de tegenstander een counter kan starten. Ik moet het spel zo beïnvloeden dat mijn team zich kan herstellen. Al betekent dat niet altijd dat ik een bal moet afpakken hoor”, vertelt Marten als PANNA! hem vraagt hoe hij de invulling van zijn positie ziet.

Champions League

Twee jaar op rij is De Roon nu derde geworden met Atalanta. In de Champions League verloor de club vorig seizoen pas in de kwartfinale met 1-2 van Paris Saint-Germain. En dat terwijl het een minuut voor tijd nog 1-0 was. “Daar baal ik nog steeds van. We waren zo dichtbij. De weg naar de finale lag open. In de halve finale hadden we tegen RB Leipzig of Atlético Madrid gemoeten. Ik was teleurgesteld, verdrietig en boos. Maar nu ben ik trots op wat we hebben bereikt.” Wat wil Marten dit seizoen bereiken? “Het zou mooi zijn als we het met Atalanta nog beter doen dan vorig seizoen.”

Instagram

Heb je ooit eens gekeken op de Instagram van Marten (@martenderoon15)? Nee? Nou, snel doen. Marten plaatst vaak grappige foto’s en teksten. Al zul je misschien even de hulp van je vader of moeder moeten inschakelen om alle teksten te vertalen. “Veel voetballers gebruiken hun Instagram om mooie doelpunten en acties te laten zien. Het lijkt altijd of er niets misgaat in voetbal. Terwijl in elk beroep fouten worden gemaakt en grappige momenten gebeuren. Dat probeer ik met mijn Instagram te laten zien.”

Wil je meer van dit soort leuke interviews lezen? Met de actiecode JONGERORANJE ontvang je op www.panna-magazine.nl/actie namelijk flinke korting op een gaaf abonnement!

PANNA! Abonnee

Tekst: Sander Berends
Fotografie: Orange Pictures & BSR Agency

De Roon _PANNA!_2020

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4