Superinterview met Antony, Samba-Braziliaan van Ajax

Boem! Maximaal 21,75 miljoen euro betaalt Ajax voor Antony. Het zou zomaar kunnen dat de Braziliaanse dribbelaar de duurste Ajacied ooit wordt! Iedereen is natuurlijk super nieuwsgierig naar die topaanwinst. De journalisten van onze mediapartner PANNA! hebben hem geïnterviewd. “Ik wil met Ajax straks in de finale van de Champions League staan!”

Antony _Jonger Oranje

Volle prijzenkast

Antony staat bekend als een van de grootste talenten van Brazilië. Hij is nog maar twintig jaar, maar zijn prijzenkast is nu al zo vol dat die amper in zijn slaapkamer past. In de jeugd van Sao Paulo FC won Antony elk jaar meerdere prijzen. Vorig jaar won hij met Brazilië Onder 22 in Frankrijk het grote internationale voetbaltoernooi van Toulon. Antony werd gekozen in het Team van het Toernooi.

Niet vreemd natuurlijk dat superveel grote clubs Antony wilden aantrekken. Chelsea, Borussia Dortmund en negen andere clubs kregen nee te horen. Antony koos voor Ajax! “De club staat erom bekend dat ze veel jonge spelers een kans geeft. Veel bekende voetballers zijn via Ajax bij grote clubs terechtgekomen. De Eredivisie is een ideale competitie om je te laten zien. Ken je Ronaldo en Romário, die ook uit Brazilië komen? Zij gingen via PSV naar FC Barcelona!”

Jonger Oranje _Antony

Voetbalvriend David Neres

Uiteraard nam Antony contact op met David Neres. Hij komt ook uit Brazilië en maakte in januari 2017 dezelfde overstap, van Sao Paulo FC naar Ajax. “Ik vind David een fantastische jongen. Ik spreek hem dagelijks via WhatsApp en ook via andere social media hebben we vaak contact. Hij heeft zich bij Ajax snel aangepast en het supergoed gedaan. Ik heb vorig seizoen van hem genoten. Heerlijk om nu samen te werken.”

Allebei spelen ze het liefst als rechtsbuiten. Maar waar Neres rechtsbenig is, doet Antony het meest met links. “Ik kom graag naar binnen. Eigenlijk praat ik niet graag over mijn sterke punten, maar oké, voor deze keer. Ik ben snel, ik heb een bal graag in de voeten, vind het leuk om tegenstanders op te zoeken en te passeren, houd altijd het doel in de gaten, probeer te combineren, de ruimte te zoeken om in te duiken en zoveel mogelijk voorzetten en assists te geven.” Zo, dat belooft wat.

Prijzen winnen met Ajax

“Ik wil met Ajax elk seizoen voor de prijzen strijden. Natuurlijk het liefst elk seizoen kampioen worden en ik wil mijn naam graag in de geschiedenis van de club vestigen. Maar mijn belangrijkste doel is met Ajax een Champions League-finale spelen. Ik heb op de televisie gezien dat het mogelijk is. Ajax had in 2019 in de finale moeten staan. Toen speelden ze supergoed.”

Wil je meer van dit soort leuke interviews lezen? Met de actiecode JONGERORANJE ontvang je op www.panna-magazine.nl/actie namelijk flinke korting op een gaaf abonnement!

Tekst: Sander Berends
Fotografie: BSR Agency & Instagram

Antony _website 2020

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4