De 10 voordelen van het zaalvoetbal

Jonger Oranje keert in de kerstvakantie terug in de beste topsporthallen van Nederland en daar moet jij natuurlijk bij zijn! Ervaar de kracht van zaalvoetbal: het is sneller, technischer en doelpuntrijker. In Nederland wordt het belang van zaalvoetbal steeds groter en ook profclubs geven aan dat zaalvoetbal helpt om een betere voetballer te worden. Hieronder 10 voordelen van het zaalvoetbal.

Kerst 2021

1: Basisvaardigheden

In het zaalvoetbal heb je dezelfde basisvaardigheden, tactieken en spelinzicht nodig als met 11 tegen 11 op het veld. Het is dus goed voor de ontwikkeling van je techniek, inzicht en coördinatie. 

2: Balcontacten

Uit een statistisch onderzoek is gebleken dat spelers bij zaalvoetbal 210% meer balcontacten hebben. Als je lekker vaak de bal hebt kunnen de scouts van de profclubs goed zien wat je kwaliteiten zijn!

3: Balbeheersing

Vanwege de beperkte ruimte, voortdurende druk van de tegenstander en de aanwezigheid van zijlijnen heb je een betere balbeheersing en techniek nodig. Dat leer je allemaal door veel te zaalvoetballen.

4: Snelheid van het spel & sneller beslissingen nemen

De hierboven genoemde factoren zorgen er, in combinatie met de regel dat je het spel binnen vier seconden moet hervatten, voor dat je sneller leert te spelen en te denken.

5: Noodzakelijke ondersteuning

Omdat er geen wand is om je te helpen, moet je ondersteunende loopactiesmaken als jouw ploeggenoten de bal hebben.

6: Continuïteit

Het spel gaat steeds door, dus je moet je blijven concentreren en je kan niet stoppen of toekijken.

7: Inzicht

Omdat er vier veldspelers zijn en er dezelfde afspeelopties zijn als op het veld, wordt jouw spelinzicht verbeterd.

8: Beter schieten

Het doel en het strafschopgebied hebben de ideale afmetingen om de hoek te verkleinen, zodat je leert doelgerichter te schieten en zo te scoren. Handig ook voor tijdens het veldvoetbal!

9: Stimulans om te leren

De spelregels dragen ertoe bij dat zaalvoetbal een behendigheidssport is, door alle overtredingen te bestraffen waarmee fysiek contact gepaard gaat.

10: Plezier

Als speler geniet je van de uitdaging van een spel in hoog tempo, dat draait om plezier en behendigheid en jouw vaardigheden op de proef stelt.

"LIJKT HET JE LEUK OM TE ZAALVOETBALLEN? BEKIJK ALLE LOCATIES EN SCHRIJF JE DIRECT IN!"

QUINTEN-INSCHRIJFBUTTON

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4