Op de foto staan de allerbeste voetballers van dit moment: Lionel Messi (FC Barcelona), Virgil van Dijk (Liverpool) en Cristiano Ronaldo (Juventus). Zij droomden er allemaal als klein kind van om profvoetballer te worden. Net als jij! Alle drie zijn ze niet als profvoetballer geboren. De grote vraag is: ‘Hoe word je profvoetballer?’. Jonger Oranje helpt je daar graag bij!

Hoe word je profvoetballer - Jonger Oranje

Hoe word je profvoetballer

Zoals gezegd wordt niemand geboren als profvoetballer. Profvoetballer worden gaat niet over één nacht ijs. Daarvoor zul je dus veel moeten trainen. Je hoort altijd je stinkende best te doen tijdens de trainingen op de voetbalclub, maar ook op het voetbalveld/-plein bij jou in de buurt kun je veel trainen. Met vriendjes en vriendinnetjes pass- en trapoefeningen doen en veel partijtjes spelen. Daag elkaar uit!

Talent laten zien bij Jonger Oranje

Naast het trainen wil je ook laten zien wat je allemaal in huis hebt. Jouw voetbaltalent kun je laten zien tijdens de Jonger Oranje Talentendag. Bij de Talentendag speel je de gehele dag een 4-tegen-4 toernooi. Je zit bij onbekende voetballers in het team, maar je hebt elkaar wel allemaal nodig! Weet je waar je op moet letten? Juist, elkaar altijd positief(!) coachen, goed samenspelen (samen verdedigen, samen aanvallen) en elkaars kwaliteiten benutten. De één kan waarschijnlijk goed verdedigen, terwijl de ander weer een goede dribbel in huis heeft. Stem dat van te voren goed met elkaar af en dan staan jullie aan het einde van de dag wellicht op het prachtige Jonger Oranje podium. Dat zou jouw eerste stap kunnen zijn om profvoetballer te worden!

“LIJKT HET JE LEUK OM MEE TE DOEN AAN EEN JONGER ORANJE TALENTENDAG? SCHRIJF JE DAN DIRECT IN!”

Waar letten profscouts op

Ieder weekend staan langs de velden van de amateurclubs scouts van profclubs, maar de kans is klein dat ze ook bij jouw veld staan te kijken. Om profvoetballer te worden moet je natuurlijk wel ontdekt worden. Die kans is een stuk groter bij Jonger Oranje! Bij Jonger Oranje hoeven de scouts slechts op één veld te kijken en daardoor word je nauwlettend in de gaten gehouden. Maar waar letten profscouts op?

Roger Bongaerts (foto, Hoofd Jeugdopleiding van VVV-Venlo): “In eerste instantie kijken we naar de beleving die een speler in zijn spel legt; wil hij de bal hebben, durft hij te voetballen, blijft hij bewegen, verdedigt hij mee… Daarnaast kijken wij naar de (voetbal)coördinatie en de technische vaardigheden. Hoe beweegt hij met en zonder bal en welke keuzes maakt hij aan de bal. Tot slot vinden we het belangrijk dat jonge spelers ook goed luisteren naar de juiste coaching dus, hoe snel pakken ze het op.”

Samenwerkende profclubs

Naast VVV-Venlo zijn in Nederland ook AZ, sc Heerenveen, FC Volendam, Sparta Rotterdam, VVV-Venlo en de topclubs uit Amsterdam en Eindhoven partnerclubs. Voor meisjes werken wij samen met ADO Den Haag Vrouwen, Excelsior en Telstar Hieronder wordt opgesomd waar de scouts het meeste op letten tijdens de Jonger Oranje Talentendag.

  • Of je (veel) plezier hebt in het voetballen
  • Of je enthousiast en leergierig bent
  • Of je een doorzetter bent en niet op geeft als je aan het verliezen bent
  • Of je fit bent
  • Of je goed samenspeelt met je teamgenootjes
  • Of je een goede basistechniek hebt
  • Of je positief coacht naar je teamgenootjes

“IS JOUW DROOM ‘PROFVOETBALLER WORDEN’? DAN IS JONGER ORANJE JOUW KANS OM DIE DROOM TE VERWEZENLIJKEN! DOE DIRECT MEE AAN EEN TALENTENDAG EN WORD PROFVOETBALLER!