Dit nieuwsbericht staat volledig in het teken om van jou een betere voetballer te maken. Zoals je gewend bent van Jonger Oranje staan plezier en vriendschap áltijd bovenaan. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om beter te worden en zijn of haar talent te ontwikkelen, om zichtbaar te groeien naar een hoger niveau. Onder de afbeelding hebben wij 5 handige tips omschreven die van jou een betere voetballer maken!

Jonger Oranje 2022 - Meivakantie

1. Zorg dat je altijd plezier hebt in het voetbal

Plezier is het allerbelangrijkste! Uit onderzoek blijkt dat je meer leert en alles veel beter gaat als je het naar je zin hebt. Dus gewoon lekker voetballen, je eigen keuzes maken, proberen te winnen en speel vooral met een lach op je gezicht.

2. Ga voor gezonde voeding en veel beweging

Een gezonde(re) levensstijl wordt steeds belangrijker in het voetbal. Om je lichaam in topconditie te krijgen, is het belangrijk om niet te roken, gezond te eten en geen alcohol te drinken. Daarnaast is het goed om veel in beweging te zijn. Kies af en toe voor het trapveldje in plaats van het spel FIFA. Kortom: zorg goed voor je lichaam!

3. Train extra om aan je mindere punten te werken

Je gaat altijd naar de trainingen om beter te worden, maar als je écht beter wilt worden is dat niet genoeg. Sommige punten worden namelijk niet getraind, dus daar kan je thuis mooi mee aan de slag. Denk aan het trainen van je techniek, zwakke been en kracht. Wij weten zeker dat je vader en/of moeder je hier wel bij wil helpen.

4. Haal je motivatie uit profvoetballers

Profvoetballer worden is jouw grote droom. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk voetbal te kijken. Van elke wedstrijd en elke voetballer leer je wel iets nieuws. Onthoud ook goed dat er veel voetballers op latere leeftijd pas profvoetballer worden. Probeer dus nooit op te geven en zorg ervoor dat je altijd beter wil worden om uiteindelijk jouw top te kunnen bereiken.

5. Voetballen, voetballen, voetballen!

Als (jonge) voetballer moet je zoveel mogelijk willen voetballen, ook onder verschillende omstandigheden. In een veilige omgeving met vriendjes op straat of met teamgenoten bij je voetbalclub, maar bijvoorbeeld ook met onbekenden tijdens de talentendagen van Jonger Oranje. ‘Meedoen is niet alleen heel erg leuk, maar je leert ook samenspelen met voetballers van verschillende clubs en niveaus. Daar word je juist beter en sterker van’, aldus een scout van een profclub.

Wil je beter worden? Zet de eerste stap en meld je aan voor een leerzame Jonger Oranje activiteit!