Ondanks dat de proflicentie van Vitesse (voorlopig) is ingetrokken, staat trainingscomplex Papendal donderdag 27 juni centraal voor twee wedstrijden tussen Jonger Oranje en de Arnhemmers. Ondanks de hitte leveren beide teams een geweldige prestatie. Het worden twee open en sportieve potjes, met mooie doelpunten en fantastische aanvallen. ‘Enorm naar ons zin gehad en een prachtig avontuur rijker’.

Het is druk op de Nederlandse snelwegen, want in de groepsapp van de Jonger Oranje teams stromen de berichten binnen van spelers die iets later dreigen te komen. Geen probleem natuurlijk, want het trainerskwartet Coen de Valk, Oscar Janssen, Michel van Loon en Raoul Janssen heeft alles op tijd voorbereid. De tenues liggen klaar, de bidons zijn gevuld en de opstellingen zijn gemaakt. Verzamelen doet iedereen bij het bronzen beeld van ‘Mister Vitesse’ Theo Bos. Daarna is het tijd om naar kleedkamers 8 en 9 te gaan, om te kleden en voor te bereiden op een geweldige ervaring.

Het eerste veld is het podium voor Jonger Oranje O13 (2011). Terwijl de meegekomen ouders plaatsnemen op de tribune, wordt om 17:30 uur voor het eerst gefloten door de scheidsrechter. Waar Jonger Oranje normaal gesproken afwachtend start, vliegt dit team uit de startblokken. Er wordt geconcentreerd gespeeld, de ballen worden strak ingespeeld en er wordt met durf en lef gespeeld. Met rust leidt Jonger Oranje verdiend met 1-2. Na de thee neemt Vitesse het initiatief steeds meer over. Het aanvallend ingestelde Jonger Oranje wordt naar achteren gedrukt en ziet de Geel-Zwarten langszij komen: 4-2.

Op het andere veld wordt gelijktijdig afgetrapt door Jonger Oranje O12 (2012). In het begin golft het spel daarom op en neer en levert dat mooie kansen én doelpunten op. Ook hier kiest Jonger Oranje gedurfd de aanval. De Arnhemse defensie staat echter goed en met snelle en goed uitgespeelde aanvallen levert dateen 6-2 eindstand op. Ondanks de uitslagen mogen de Jonger Oranje teams ontzettend trots zijn op hun bijzondere prestatie. Leo van de Kraats, scout en trainer bij Vitesse: ‘Het verschil zat voornamelijk in het feit dat de Vitesse teams al 2 tot 3 jaar samenspelen en de Jonger Oranje teams voor de eerste keer samenspelen.’

Dank aan Vitesse voor het regelen van de wedstrijden, ondanks alle hectiek rondom de licentie. Jonger Oranje duimt mee met iedereen die bij de club betrokken is.