Op een winderige woensdagavond staat er een bijzondere ontmoeting op het programma. Jonger Oranje O14 (gekozen tijdens het Herfst- en Winterblok ’22/’23) neemt het op tegen profclub ADO Den Haag. Voor de spelers van Jonger Oranje wordt het een geweldig voetbalavontuur op jeugdcomplex De Aftrap. ‘Hier heb ik alleen maar van durven dromen!’.

Willekeurige volgorde: Serdal Akter, Rayan Hamda, Earvin Liefde, Rodjëane Goeloe, Guus Lakeman, Hugo Lenting, Qiyairo Rimon, Nassim Chettoh, Kyrylo Starikov, Ilias Bohassani, Badr Haddou, Desley Drenthe, Tijke Ton, Cristiano Bover, Milan van der Neut (k) en Gwendolyn van Rooijen (k)

Na een felle warming-up en peptalk van trainers Victor van der Linde en Tim Visser is het tijd voor de aftrap. Vanaf het eerste fluitsignaal wordt duidelijk dat beide teams vastberaden zijn om een goede prestatie neer te zetten. De meegereisde ouders trotseren de kou met veel plezier. De spelers van Jonger Oranje ogen de eerste minuten een beetje onwennig, maar tonen wel gelijk hun technische vaardigheden. ADO Den Haag O13 daarentegen liet zien dat leeftijd niet altijd een beperking hoeft te zijn, met snelle sprints en een goede balbeheersing.

In de eerste helft ontvouwt zich een boeiend schouwspel met kansen aan beide zijden. ADO Den Haag slaagt erin om de druk op de verdediging van Jonger Oranje te houden, maar onze doelman bewijst zijn klasse door enkele belangrijke reddingen te maken. Aan de andere kant laat Jonger Oranje zien dat ze in staat zijn om snel om te schakelen en gevaarlijk te counteren. Vooral via de vleugelspelers wordt veel gevaar gesticht. In de tweede helft blijft het spel heen en weer golfen, met nu een belangrijke rol voor onze andere doelman. Het scorebord geeft na het laatste fluitsignaal 3-1 aan in het voordeel van ADO.

Jonger Oranje en ADO Den Haag schudden sportief de handen en de scheidsrechter wordt bedankt voor het goede fluiten. In de kleedkamer heerst een tevreden gevoel en opgewekte sfeer. Trots, dat is het toverwoord wat trainers Victor en Tim meermaals gebruiken richting de spelers om hun gevoel te verwoorden. Trots mag iedereen zijn op hun prestatie en dat ze het prachtige Jonger Oranje-tenue hebben mogen dragen. ‘Hier heb ik alleen maar van durven dromen’, vertelt iemand tijdens het uitdoen van zijn voetbalschoenen. ‘Dit vergeet ik never nooit meer’. Na het gedag zeggen reist iedereen met een geweldige en unieke ervaring rijker naar huis. Precies zoals het hoort.

ADO Den Haag, bedankt voor het regelen van de leuke oefenwedstrijd en de gastvrijheid!