In het rijtje van oefenpartnerclubs wordt vanaf nu ook eredivisieclub Vitesse genoemd. Voor Jonger Oranje staat eind maart een snoepreis gepland naar het schitterende trainingscomplex Papendal in Arnhem. Daar neemt Jonger Oranje Onder 12 (2012/2013, gekozen tijdens de Winterfinals ’24) het in de spelvorm Twin Games (2x 8 tegen 8) op tegen Vitesse Onder 11. Het wordt een middag om nooit meer te vergeten. ‘Een leuke happening met allemaal goede spelers!’

Om 17:00 uur staat de aftrap gepland en dus verzamelen de trainers en spelers ruim van tevoren bij de ingang van Papendal. Terwijl de meegereisde ouders de eerste foto’s maken van de spelers bij het Vitesse-embleem en borstbeeld van clublegende Theo Bos, worden de tenues door de trainers zorgvuldig klaargelegd in de kleedkamer. Na het omkleden, het bekendmaken van de teamindeling en de voorstelronde is het tijd om naar buiten te gaan voor de warming-up. Onder het genot van een heerlijk zonnetje maakt iedereen zich klaar voor 4 wedstrijden van 20 minuten. Na de teamfoto zijn de spelers, trainers, scouts en ouders er klaar voor. Starten maar!

Vanaf het eerste moment blijken alle teams gelijkwaardig aan elkaar. Op het hoofdveld ontstaat daarom een leuke happening wat ook de aandacht trekt van andere aanwezigen op Papendal. Vitesse is met 6 trainers en 5 scouts goed vertegenwoordigd, omdat naast de interessante spelers van Jonger Oranje ook een paar (proef)spelers meedoen die volgend jaar (mogelijk) aansluiten in de Vitesse Academy. Na de gespeelde wedstrijden met een aantal schitterende doelpunten geeft het scorebord bij elkaar een 5-12 overwinning weer voor Jonger Oranje, maar daar hoor je de spelers niet over. Jonger Oranje en Vitesse schudden elkaar sportief de hand en gaan samen op de foto. Een blijvende herinnering van een zeer geslaagde Matchday.

Leo van de Kraats, scout van Vitesse, heeft deze mooie ervaring voor het Jonger Oranje Team geregeld. ‘Een leuke voetbal happening op het hoofdveld van Vitesse op Papendal. Allemaal goede spelertjes en prima wedstrijdjes. De scouts en trainers van de Vitesse Academy waren razend enthousiast.’ In de kleedkamer heerst een vrolijke sfeer, worden de trainers bedankt en stapt iedereen met een voldaan gevoel de auto in richting huis.

Via deze weg wil Jonger Oranje Vitesse heel erg bedanken voor de gastvrijheid en het organiseren van de leuke Twin Games!