Na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie richt Excelsior Rotterdam zich op. Met de uitschakeling tegen NAC Breda nog vers in het geheugen, is het Van Donge & De Roo Stadion op dinsdag 4 juni het decor voor de wedstrijd tussen Jonger Oranje en Excelsior. Onder leiding van een arbitraal trio wordt het een waar (doelpunten)spektakel. ‘Geslaagde avond en een prachtige ervaring rijker’.

Ruim een uur voor de aftrap melden de eerste spelers van Jonger Oranje zich bij het stadion. Daar volgt de eerste kennismaking en wordt uitgekeken naar de beloofde wedstrijd tegen een profclub. In de kleedkamer is het tijd om dat schitterende Jonger Oranje-tenue aan te trekken en worden stiekem de eerste selfies gemaakt. Na de voorstelronde en korte tactische bespreking is het tijd voor de warming-up. Het moment om elkaar beter te leren kennen en het balgevoel te perfectioneren. Snel nog een teamfoto en daarna volgt het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Zoals bij elk team van Jonger Oranje is het wennen in de openingsfase. Excelsior probeert druk vooruit te zetten en beschikt over een aantal zeer behendige spelers. Dat resulteert in een verdiende voorsprong voor de Rotterdammers. Met goede coaching langs de zijlijn weet Jonger Oranje haar rug te rechten. Het spel golft daarna behoorlijk heen en weer en aan beide kanten vallen de nodige doelpunten. Verdeeld over twee helften weten doelmannen Joas van ‘t Hoff en Dylan Heinrich zich echter ook goed te onderscheiden door enkele knappe reddingen.

Na afloop bedanken de spelers elkaar voor een sportieve wedstrijd en het arbitrale trio voor de goede leiding. Met opgeheven hoofd zoeken beide teams een plek op het midden van het veld voor de gezamenlijke foto. ‘Klik’ en de blijvende herinnering aan deze prachtige ervaring is vastgelegd. Op naar de kleedkamer om na te praten en te douchen, om daarna met een voldaan gevoel de auto in te stappen. ‘Alles was top geregeld en we mogen spreken van een geslaagde avond’, aldus trainers Coen de Valk en Edwin Meijde Martens.

Via deze weg wil Jonger Oranje Excelsior Rotterdam bedanken voor het regelen van de wedstrijd en de warme ontvangst. Op naar een volgende sportieve ontmoeting tussen Jonger Oranje en de Kralingers.