Na een geweldige middag in november vorig jaar staat op woensdag 24 april de volgende oefenwedstrijd tussen Jonger Oranje en PSV op het programma. Op het mooie trainingscomplex De Herdgang neemt Jonger Oranje het op tegen de leeftijdsgenoten van de Eindhovenaren. Het levert een onvergetelijke belevenis op. ‘Uitstekend weerstand geboden met na afloop alleen maar trotse spelers en ouders’.

De gezonde spanning begint al op dinsdag. De trainer maakt de WhatsAppgroep aan, stelt zichzelf voor en de eerste leuke onderlinge reacties stromen binnen. De spelers van Jonger Oranje kijken heel erg uit naar hun beloofde wedstrijd tegen een profclub. Na een goede nachtrust is het op woensdag zover. De voetbalschoenen worden nog één keer gepoetst, de tas nog één keer gecontroleerd door papa of mama en daarna op naar Eindhoven. Bij aankomst staan de trainers klaar om iedereen op te vangen. Op naar de kleedkamer, op naar dat schitterende Jonger Oranje-tenue van Robey.

De warming-up wordt gebruikt om elkaar beter te leren kennen en de spieren op te warmen. Om stipt 17:30 uur wordt op beide velden gefloten voor de aftrap. Genieten maar! En genieten wordt er gedaan door de spelers. Langs de lijn zien de meegekomen ouders en andere familieleden spannende en sportieve wedstrijden waarbij Jonger Oranje en PSV behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Naast een aantal prachgoals en katachtige reddingen wordt er ook als één team samengespeeld. Over vier wedstrijden gezien heeft PSV gewonnen, maar iedereen weet: uitslagen zijn totaal onbelangrijk.

Belangrijk is dat de spelers en trainers elkaar een handje geven om te bedanken voor de prachtige middag. Om het onvergetelijk te maken gaan de teams van Jonger Oranje en PSV met hun teamgenoten op de foto en wordt afgesloten met een gezamenlijke foto. In gesprek met de ouders verwoordt de trainer van Jonger Oranje het uitstekend: ‘We hebben het goed gedaan als de kinderen een onvergetelijke belevenis hebben gehad’.

PSV, hartstikke bedankt voor de gastvrijheid en het regelen van de leuke Twin Games! Dat smaakt naar meer.