Het trainingscomplex van SC Heerenveen kleurt op woensdag 7 februari volledig oranje. Maar liefst vier Jonger Oranje teams maken de oversteek naar Friesland om hun beloofde oefenwedstrijd tegen een profclub te spelen. De lange autoritten vanuit Noord-Brabant, Zuid-Holland en zelfs Limburg blijken het meer dan waard. ‘Genoten van het goede samenspel en de positiviteit!’

Bepakt met meerdere teamtassen en ballenzaken lopen trainers Dennis Voolstra, Robin van Alfen en Maarten Soulier ruimschoots op tijd het terrein van VV Heerenveen op. Pal naast het Abe Lenstra Stadion trappen straks de jongste Jonger Oranje teams in twee delen af tegen de leeftijdsgenoten uit de befaamde vooropleiding van SC Heerenveen. Om 15:30 uur wordt afgetrapt in de vorm van 6 tegen 6 en om 17:00 uur is het 8 tegen 8. De Jonger Oranje-spelers druppelen binnen, nemen nog snel een foto bij het clublogo met pompeblêdden en worden door de trainers opgevangen in de kantine. Daarna is het tijd om in de kleedkamer het schitterende Jonger Oranje-tenue aan te trekken en het veld op te gaan.

Vier wedstrijden, vier keer spektakel. De meegereisde ouders filmen langs de lijn vol trots de ene na de andere mooie actie. SC Heerenveen beschikt over een aantal behendige spelers, terwijl ook Jonger Oranje goed vertegenwoordigd wordt. De scouts van de profclubs hebben vakwerk geleverd tijdens de Jonger Oranje Finals. Met volle overtuiging wordt samen het doel bewaakt en waar het kan gejaagd op de bal. Op enthousiaste wijze steunen Dennis, Robin en Maarten de teams. Bij elk doelpunt wordt natuurlijk hard gejuicht, ook door de trainers. Na afloop van de wedstrijden bedanken de spelers van Jonger Oranje en SC Heerenveen elkaar en wordt een groepsfoto gemaakt als blijvende herinnering aan deze prachtige ervaring.

Na afloop van de dubbele tweeluik kijken SC Heerenveen en Jonger Oranje met een goed gevoel terug. Vooral na het lezen van de leuke berichten die door verschillende spelers zijn verstuurd in de WhatsAppgroepen. Enkele voorbeelden: ‘Wat gaaf om te zien hoe deze jongens samenspelen. Heel erg bedankt voor de mooie ervaring!’, ‘Bedankt voor de enthousiaste begeleiding en tips!’ en ‘Genoten van het goede samenspel en de positiviteit!’.

SC Heerenveen, hartstikke bedankt voor het ontvangst met open armen en het regelen van de oefenwedstrijden! Op naar een volgende keer.