Na onder andere Feyenoord, AZ en NEC is PEC Zwolle de volgende mooie tegenstander van Jonger Oranje dit seizoen. Bij amateurclub Be Quick ’28 krijgen de spelers van Onder 13/14 de kans om zichzelf te laten zien tegen de Zwollenaren, maar is het vooral belangrijk om te genieten van deze bijzondere wedstrijd. Dat weten de spelers (en ouders) gelukkig maar al te goed. ‘Super leuk en mooie ervaring!’

Vanaf 17:30 uur staan trainers Dennis Voolstra en Maarten Soulier klaar voor de afgesproken verzamelplaats van CSE Topsportacademie in Zwolle. Even daarvoor hebben zij in kleedkamer 1 de Jonger Oranje-shirts zorgvuldig opgehangen en zijn de broeken en sokken neergelegd. Bij het betreden van de kleedkamers hangt een ontspannen sfeer, de spelers schudden elkaar de hand en de trainers stellen zichzelf voor. Na het omkleden, de namenronde en laatste check voor de spiegel, is het tijd om kunstgrasveld 6 van buurman Be Quick ’28 op te gaan voor de warming-up.

PEC Zwolle blijkt vanaf de aftrap over een zeer goede lichting te beschikken en durft gelijk druk vooruit te geven. In de beginfase heeft Jonger Oranje het daar moeilijk mee en kost het een paar tegendoelpunten. Later voetbalt het team zich daar soms behoorlijk goed uit. In beide helften noteren de keepers een aantal zeer goede en knappe reddingen en houden daarmee de wedstrijd in leven. Jonger Oranje durft gelukkig te blijven voetballen en waar het kan druk te zetten. Dat resulteert uiteindelijk in een verdiend doelpunt. Aan de rechterkant wordt goed doorgejaagd op de keeper, de bal afgepakt van een verdediger en keurig breed gelegd om in het doel te schieten.

Na het laatste fluitsignaal wordt de scheidsrechter bedankt voor het goede fluiten en gaan de spelers van Jonger Oranje en PEC Zwolle met elkaar op de foto (zie boven). De foto zegt precies hoe sportief de wedstrijd onderling is verlopen, met een grote glimlach kunnen beide teams hieraan terugdenken. Na het omkleden is het tijd om met een trots gevoel naar huis te rijden. In de groepsapp wordt leuk gereageerd door de ouders. ‘Leuk en leerzaam ondanks de nederlaag!’. ‘Super leuk en mooie ervaring!’ en ‘Bedankt voor deze mogelijkheid. Het was zeker een onvergetelijke ervaring!’.

PEC Zwolle, bedankt voor het regelen van deze wedstrijd en jullie bijdrage aan deze mooie ervaring! Op naar de volgende wedstrijd.