Dinsdag 6 februari staat voor altijd in het geheugen gegrift van Jonger Oranje O14. Stipt om 16:00 uur trapt het talententeam af voor hun beloofde wedstrijd tegen een profclub. En niet zomaar een profclub, want de leeftijdsgenoten van Feyenoord zijn op Varkenoord de tegenstanders. Het wordt een mooie middag. ‘Goed weerstand geboden en vooral een unieke ervaring rijker!’

Vanaf 15:00 uur lopen de eerste spelers vol gezonde spanning met hun voetbaltas en meegekomen ouders het terrein van Varkenoord op. In kleedkamer 6 hebben trainers Dennis Voolstra en Maarten Soulier de prachtige Jonger Oranje-tenues opgehangen en vangen daar iedereen op. Tijdens het omkleden hangt een sfeer van trots en wordt samen een strijdplan bedacht voor de wedstrijd. Na een felle warming-up maakt de fotograaf een teamfoto en loopt aanvoerder Noah Knobbe vervolgens richting de middenstip voor de toss. Starten maar!

In de eerste helft zijn Jonger Oranje en Feyenoord gelijkwaardig aan elkaar. Hier en daar deelt Jonger Oranje wat speldenprikjes uit, maar het zijn de Rotterdammers die effectiever zijn voor het doel en voor rust twee keer het net laten bollen. In de rust zetten Dennis en Maarten de jongens op scherp en dat heeft meteen het gewenste effect met een aansluitingstreffer. Feyenoord laat echter niet over zich heen lopen en neemt het initiatief over en zorgt ervoor dat de marge vergroot wordt naar drie. Met een tweede treffer geeft Jonger Oranje een teken van leven, maar daarna is de koek grotendeels op en loopt Feyenoord verder uit tot de goed leidende scheidsrechter voor de laatste keer fluit.

De spelers van Jonger Oranje en Feyenoord bedanken elkaar voor een sportieve wedstrijd en gaan zoals het hoort gebroederlijk door elkaar op de foto. Een mooie blijvende herinnering voor later. In de kleedkamer heerst een gevoel van trots, delen de spelers elkaar complimenten uit en worden de trainers bedankt. De eerste reactie van Dennis zegt alles: ‘Goed weerstand geboden, met name in de eerste helft, en de spelers zijn vooral een unieke ervaring rijker!’

Jonger Oranje wil Feyenoord heel erg bedanken voor de gastvrijheid en het regelen van de oefenwedstrijd! Actiefoto’s staan met dank aan fotograaf John Groeneweg op onze Facebookpagina en Instagramaccount.

Willekeurige volgorde: Cem Karakis, Luuk Mantjes, Bart de Goede, Safwan Zirair, Yze Wijnalda, Miguel Mendes dos Santos, Jenairo Macknack, Kebron Keflay, Yafet Adhanom Mahari, Faris Lassgaa, Mohamed El Hamdaoui, Noah Knobbe, Yassir Amezian, Djayden Wiegel (k) en Dylan Wesseling (k)