In aanloop naar de Jonger Oranje Talentendagen met FC Volendam op 26 en 27 oktober bij respectievelijk Kolping Boys en VV Zwanenburg blikken we met Jort Kos, Ties Kramer en Milan Keizer terug op Jonger Oranje. Zij maakten afgelopen seizoen de overstap van Jonger Oranje naar Het Andere Oranje. Voor het Jonger Oranje Magazine namen wij bij dit drietal hun eerste professionele interview af. ‘De partijtjes tijdens de Jonger Oranje Talentendag zijn het leukst, omdat je lekker vaak aan de bal komt en je staat weinig stil!’

Wat vond je het leukst aan Jonger Oranje?
Jort: “De partijtjes tijdens de JO Talentendag waren het leukst. Waarom? Omdat je dan lekker vaak aan de bal komt en je staat weinig stil. Bij de JO Finals vond ik het super leuk om 7 tegen 7 te spelen.”
Ties: “Ik vind ook de partijtjes het leukst, vooral de 11 tegen 11 bij de volgende ronde. Ik weet ook nog goed toen ik werd omgeroepen en door ging naar de finale. Ik dacht ‘yes’, want ik had niet verwacht dat ik er bij zou zitten!”
Milan: “Bij de JO Finals zat ik bij Ties en werden we derde, dat was een leuk team. De wedstrijden met Jonger Oranje tegen Vitesse en Sparta Rotterdam vond ik echt het allerleukste. Grappig dat mijn teamgenoten uit het hele land kwamen.”

“LIJKT HET JE LEUK OM MEE TE DOEN AAN DE JONGER ORANJE TALENTENDAG MET FC VOLENDAM? SCHRIJF JE DAN DIRECT IN!”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je gescout was door FC Volendam?
Jort: “Ik lag al in bed en mijn moeder kwam mij halen. Papa was nog aan het bellen en toen hij klaar was zei hij dat ik gescout was door FC Volendam. Ik was echt heel blij!”
Ties: “Ik was natuurlijk super blij! Ik kreeg een brief op de deurmat, zag het FC Volendam logo bij het openen en kon niet stoppen met glimlachen van trots!”
Milan: “Ik had vanaf de F-pupillen van RKAV Volendam altijd al het doel om bij de FC te mogen voetballen en was dan ook erg blij toen mijn wens uit kwam!”

Welk advies/tip geef je mee aan de Jonger Oranje deelnemers die ook de droom hebben om gescout te worden?
Jort: “Alles geven en nooit opgeven! Als je achter staat moet je blijven voetballen zoals je dat altijd doet. Niet in één keer alles zelf willen doen.”
Ties: “Blijven doorgaan! Probeer goed samen te spelen, want daar kijken de scouts naar. Je mag zeker wel een actie maken, maar niet de hele tijd ego zijn.”
Milan: “Gewoon naar de JO Talentendagen gaan en je uiterste best doen! Het maakt niet of je team wint of verliest, het gaat om jou. Haal het beste uit jezelf.”

“WIL JE OOK KANS MAKEN OM GESCOUT TE WORDEN DOOR FC VOLENDAM? DOE MEE!”