Genieten geblazen bij Jonger Oranje Finals

Header JOF

Het was het afgelopen weekend genieten geblazen tijdens de Jonger Oranje Finals! Ruim 500 finalisten in de leeftijdscategorieën Onder 9 en Onder 11 lieten zich op de velden van Fortuna Wormerveer van hun beste kant zien aan de scouts van de meewerkende profclubs. Het werd een zonnig weekend, waarbij sportief gestreden werd om de felbegeerde beker en een plek in Jonger Oranje.

PUBLIEK GROTE WINNAAR BIJ ONDER 9

Op zaterdag trapten de jongste talenten de Jonger Oranje Finals van het seizoen 2017/'18 af. Na een mooie opkomst onder begeleiding van opzwepende muziek en oranje rookbommen was het eerst tijd voor een gezamenlijke warming-up. Iedereen deed lekker fel mee en was klaar voor een geweldige voetbaldag. Verdeeld in 7 poules streden 28 regio's om de Jonger Oranje bokaal, terwijl de scouts tussen de veldjes speurden naar de spelers en keepers voor Jonger Oranje O9.

Na de poulefase gingen de 7 beste nummers 1 en beste nummer 2 door naar de Champions League en de overige regio's streden in de Europa League. Na een bloedstollende tweede ronde stonden Alkmaar - Midden (CL) en Noord-Holland - Tilburg (EL) in de finales. Na twee gelijkwaardige wedstrijden mochten Midden en Noord-Holland zich de gelukkige winnaar noemen en onder luid applaus van het enthousiaste publiek de JO bokaal de lucht inhouden. Daarna werden één voor één de spelers en keepers voor Jonger Oranje O9 bekendgemaakt. Dit talententeam speelt komend seizoen een aantal oefenwedstrijden tegen profclubs.

Vriendschap KAMPIOEN

ONDER 11 STEELT DE SHOW BIJ PROFCLUBS

'Het is toch genieten van alle talentjes die hier lekker aan het voetballen zijn. Wat een goed niveau!', laat één van de scouts weten. We zijn net begonnen aan de Jonger Oranje Finals als de aanwezige scouts druk schrijvend langs de lijn staan. Alle deelnemers zijn als individu ingeschreven en bij Fortuna Wormerveer zie je de regio's als hecht team voetballen. Dat is waar Jonger Oranje óók voor staat: vriendschap. Met uitstekende coaches langs de lijn was het volop genieten geblazen bij Onder 11.

Net als bij Onder 9 stond Midden ook bij Onder 11 in de Champions League-finale, een knappe prestatie. In tegenstelling tot zaterdag wist vandaag de tegenstand te winnen: Alkmaar. De Europa League werd uiteindelijk een prooi voor Salland, dat de finale overtuigend won van West-Brabant. Bij het overleg van de scouts werd behoorlijk pittig gediscussieerd over wie in Jonger Oranje O11 hoort te komen. Op de velden was veel talent te bespeuren en dat maakte de keuzes moeilijk. Uiteindelijk werd een mooie selectie samengesteld, deze selectie mag zichzelf volgend seizoen laten zien in de wedstrijden tegen leeftijdsgenootjes van profclubs.

ROC SALLAND

JONGER ORANJE FINALS DEEL 2

Komend weekend staan de Jonger Oranje Finals voor de leeftijdscategorieën Onder 15 (vrijdag), Onder 17, Onder 19 (beiden zaterdag) en Onder 13 (zondag) op het programma. Ook dit keer zullen de ingrediënten plezier, vriendschap en talent volop aanwezig zijn bij dit prestigieuze evenement. Wij wensen alle deelnemers alvast ontzettend veel succes en heel veel plezier.

Kijk voor meer foto's en beeldmateriaal op facebook.com/jongeroranje.

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4