JO O17 oefent met succes tegen Sparta R'dam

JO O17 - Sparta Rotterdam

Jonger Oranje O17 heeft maandag 28 januari jl. een mooie oefenwedstrijd gespeeld tegen profclub Sparta Rotterdam. Op het jeugdcomplex speelden beide ploegen een sterke en vermakelijke wedstrijd. Uiteindelijk wonnen de Rotterdammers voor eigen publiek.

De beste Jonger Oranje-deelnemers van vorig seizoen mochten aantreden tegen Sparta Rotterdam. De spanning was in de kleedkamer goed voelbaar. De eerste keer samen een wedstrijd spelen en direct moeten aantreden tegen een talentvolle lichting van de Spartanen die al jaren samen voetballen. Niet niks voor onze talenten! Toch zat de moed er goed in en ging iedereen zelfverzekerd het veld op.

Na een felle warming-up, onder leiding van de coaches Sven en Sebastiaan, startte de langverwachte wedstrijd. Jonger Oranje keek de eerste 10 minuten de kat uit de boom en liet Sparta het spel bepalen. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor de neus van doelman Thomas Wijnia. De keeper van Jonger Oranje, die de eerste helft keepte, hield ons goed in de wedstrijd. Na een vlammend schot van een meter of 30 van de Spartanen, die afkaatste op de lat, draaiden de rollen om.

Het combineren ging beter, de ruimte werd gezocht en de vleugels werden benut. Controlerende middenvelder Frank van den Bosch zette een mooie aanval op en via de vleugels werd uiteindelijk spits Taner Bayram gevonden. Helaas kon hij deze aanval niet verwerken tot doelpunt. We misten net dat laatste beetje geluk om tot scoren te komen. De eerste helft werd afgesloten met een minimale achterstand.

In de rust was het tijd voor limonade en een sterke bespreking van trainer Sebastiaan. Het plan: meer druk zetten, feller spelen en vooral durven te voetballen. Dit is een wedstrijd die de spelers niet snel meer vergeten. Het belangrijkste was dan ook dat ze gingen genieten van de wedstrijd en de spanning van zich af konden zetten. Dat is precies wat er gebeurde in de tweede helft.

Gelijk vanaf het fluitsignaal was het zichtbaar dat Jonger Oranje meer grip kreeg op de wedstrijd. Sparta werd meer onder druk gezet en ze begonnen foutjes te maken. Een hele grote kans, die helaas net voorlangs werd geschoten, volgde na goed samenspel. We begonnen meer risico te nemen om de aansluitingstreffer te maken. Keeper Swen Bakker, die de tweede helft keepte, pakte een aantal hele gevaarlijke ballen, na een aantal snelle doorbraken van Sparta. De Rotterdammers lieten echter niet over zich heenlopen. Wederom een snelle aanval liet Swen kansloos. Een snoeihard schot in de linker kruising zorgde voor de 2-0. Ondanks dat we nog een aantal keer heel dichtbij waren, bleek dit de eindstand te worden.

Jonger Oranje heeft gevochten als leeuwen en laten zien waarom zij afgelopen seizoen de beste waren. We hebben mooi samenspel en veel lachende gezichten gezien. Jonger Oranje kon Sparta goed weerstand bieden en met een mooie ervaring weer richting huis keren. Een mooie gezamenlijke teamfoto met Sparta gaat mee als aandenken. Alle spelers en keepers, onwijs bedankt voor jullie deelname en inzet. Het was een mooie avond!

Geschreven door: Sven Leenards.

Jonger Oranje O17

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4