Jonger Oranje steelt show tegen Italiaans broertje

In het KRAS Stadion van FC Volendam stond afgelopen zondag de tweede editie van het internationale Jonger Oranje Tournament op het programma. Jonger Oranje nam het in drie leeftijdsklassen (Onder-9, Onder-11 en Onder-13 jaar) op tegen de leeftijdsgenootjes van Giovani Azzurri – het Italiaanse broertje van JO dat in 2017 het levenslicht zag – en topamateurclub Fortuna Wormerveer. Een superleuke, maar ook wel spannende dag voor alle talenten, want spelen in een echt stadion, tegen een buitenlands team, dat maken de spelers niet iedere dag mee.

Giovani Azzurri

Zoals gebruikelijk bij echte interlands volgde vlak voor de aftrap een officiële spelersopkomst en natuurlijk de volksliederen van Italië en Nederland. Met één hand op het clubembleem zongen de spelers van Jonger Oranje het Wilhelmus luidkeels mee, al blijft het natuurlijk niet makkelijk om de tekst helemaal te onthouden. Al in de eerste wedstrijden bleek het niveau hoog en dicht bij elkaar te liggen. Op het toernooi waren veel supporters afgekomen en zij zagen hoe de talenten elkaar fanatiek afjoegen, ieder duel vol invlogen en al coachend probeerden grip op de wedstrijden te krijgen.

Hoewel de uitslagen en standen er bij dit vriendschappelijke toernooi niet toe doen, bleken de teams toch over een enorme winnaarsmentaliteit te beschikken, want onderling werd er druk gerekend en ieder doelpunt werd uitbundig gevierd. Ook de keepers konden zich meerdere malen onderscheiden met magistrale reddingen. Ondanks dat de meeste spelers vrijwel voor het eerst met elkaar samenspelen, bleek voetbal eens te meer de sport waar individuen zich snel smeden tot hechte teamgenoten en ware vrienden.

Tot volgend jaar!

KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM VAN HET JONGER ORANJE TOURNAMENT

FB3 FB1 FB2

Jonger Oranje Held:

  SPREEKBEURT-PAKKET

  Vertel je klas over Jonger Oranje. Vraag het Jonger Oranje spreekbeurtpakket aan. Laat je ons wel even weten hoe het is gegaan?

  Jonger _Oranje _Spreekbeurt

   

  VIDEO'S JONGER ORANJE

  Videoverslag Jonger Oranje - PSV

  YT1

  JO Masterclass met Juventus bij FC Den Bosch

  YT2

  Jonger Oranje Talentendag met FC Volendam

  YT4