Uit angst om talent mis te lopen, scouten profclubs op steeds jongere leeftijd. Maar hebben clubs nog wel oog voor een grote groep beloftevolle voetballers die later komen bovendrijven: de laatbloeiers? Bij Jonger Oranje geloven we absoluut in laatbloeiers. Daarom organiseren we ook Jonger Oranje Talentendagen voor alle leeftijdscategorieën junioren, samen met scouts van profclubs.

Jaap Stam en Jens Toornstra waren al 20 jaar, Denzel Dumfries was 18 jaar voordat hij van Barendrecht naar Sparta vertrok en Wout Weghorst en Lex Immers waren al 19 jaar voordat zij overstapten naar een profclub. Uit onderzoek is gebleken dat ambitie, inzet en motivatie bepaalt wie de top haalt en niet alleen degenen met het meeste talent. Het waren de harde werkers en de supergemotiveerden die de absolute top bereikten, terwijl de minder gemotiveerden vaak onder hun niveau terecht komen. Verder zijn een late groeispurt, laatrijp, niet op de juiste positie gebruikt of op verkeerde moment gescout oorzaken waarom laatbloeiers pas relatief laat komen bovendrijven.

Bij Jonger Oranje bieden wij alle laatbloeiers volop kansen. Door heel Nederland werken wij samen met scouts van de topclubs uit Nederland die ook geloven in jou. Voor de komende periode staan er nog diverse Jonger Oranje Talentendagen op het programma.

CHECK HIER DE AGENDA EN PAK JE KANS!